Toafail i 2 A

Ett annat lågstadieminne jag kan dela med mej av, när jag ändå håller på, är när C skulle gå på toa.

Det var en sommareftermiddag och inte allt för långt kvar tills klass 2 A slutade för dagen. Vi hade svenska och Siv var alldeles säkert på bra humör eftersom hennes elever var lugna och snälla.

Det var tyst i klassrummet, det enda som hördes var skrapandet av våra alltid nyvässade blyertspennor mot papper. När plötsligt C räcker upp handen och försiktigt säger:
- ..Fröken..
- Ja C? svarar Siv
- …Mnmnmhm.. mumlar C nästan ohörbart till svar.
- Vad säger du? Jag hör inte. Du får prata högre och tydligare.
- Jag måste gå på toa..
- Jamen, det vet du ju att du inte behöver be om lov för lilla C! Spring iväg du! ler Siv tillbaka.
- …
- Seså! Skynda dej på!
- Men jag måste bajsa.. säger C olyckligt och ser ner i bänken.
Hela klassen har slutat skriva och alla tittar på C som precis kungjorde att han behövde göra nummer två. C tittar inte på någon.
Siv fortsätter:
- Men duu, det gör väl inget? ..Eller..?
- ..Jag kan inte torka.. viskar C och alla kan höra att han nästan gråter.
- Nämen! Kan du inte torka?? Det är ju inte så svårt! Du får försöööka! Eller så får du hålla dej till du kommer hem! Det är ju inte så långt kvar! hojtar Siv.

C väljer att försöka hålla sej tills det är dags att gå hem. Det går inte så bra. Efter 10 minuter, under klassens tystnad och pennornas raspande börjar han gråta. Han har bajsat på sej. Och Siv får honom att högt och tydligt tala om det för henne och resten av klass 2 A eftersom hon inte hör vad han säger när han gråtviskar fram sin status första gången. Trauma. Det var sannolikt inte hans bästa dag.

Två dagar efter denna hemska händelse kissade jag på mej ute på skolgården. Jag satt på en liten kulle och skrattade åt Kalle som fjantade omkring och var väldigt rolig. Han var såpass rolig och underhållande att gick åt helvete för mej. När det ringde in för lektion igen sprang alla iväg och jag satt kvar. För att dölja. Men givetvis kom det fram vad mitt problem var och mamma fick komma och lämna ett par nya byxor och trosor som jag kunde byta till. Minns att jag fick ett par jeans jag inte alls gillade. Dom var stela och hade resår i midjan. Men dom var ju åtminstone torra. Inte heller en alltför bra dag den där.

3 kommentarer

  1. Gyoni skriver:

    Haha! Själv var jag utmärkt bra på att hålla mig som barn och lät iaf bli att pissa ner mig under skoltid. Dock har det väl hänt nån gång på hemmaplan..

  2. LackeW skriver:

    Å jag brukade skita ner mig! :)

  3. emma skriver:

    gör du ju garanterat fortfarande..

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress