Fras, törst & kåtbollar

Jag är alldeles för svag för att titta på tv.

Ibland undrar om jag faktiskt det kanske inte är rentav farligt. Ett direkt hot mot mitt psyke och för att inte tala om min ekonomi!

Jag tittar inte mycke på tv, man kan säga att det finns tre olika saker jag faktiskt ser. Det är Family Guy, Simpsons och filmer på TV1000-kanalerna. Det sistnämnda är the good guy i denna scenen. För de två förstnämnda programmen går på en kanal där det också visas en hel del reklam. Och det är där det brister för mej. Efter första reklampausen är jag beredd att kvickt dra på mej ett par brallor, sätta mej i golfen och bränna iväg till Maxi.

Exempel på snuttar som tar extra hårt på mitt veka sinne: Havrefras, den med hönorna som dansar. Allt är fine i början, när rednecksnubben sjunger, det tar inte så hårt, men när hönorna börjar dansa snappar det och jag får frascravings.
Eller en till! Den där med hon tjejen som cyklar i en skir sommarklänning med en korg full av hallon och andra bär. Och i korgen har hon sin duschkräm också.. Shit, jag kan inte ens komma ihåg vilken sort det är nu och jag vill ha den VARJE gång den visas. Slutar iaf med att hon är skitsexig och ska precis till att näcka i fontänen, när en också snygg polistjej tafatt ingriper, får plastförpackningen med kräm i sina späda händer och ser ut som att hon också bara vill slita av sej kläderna och kanonkula sej ner i fontänen.
En till som gör mej köpsugen är Orangina. Där killen kommer körande i sin trehjuliga moppeliknande bil och avslutningsvis ger en flaska läsk till en tjej som sopar på gatan. Jag blir så törstig! Dessutom är det gulliga flaskor. Tjocka och bulliga. Hell! Bara förpackningen är jag villig att betala en halv förmögenhet för!

Skitjobbigt. Att vara så lättpåverkad. Men jag antar att det är en av mina major flaws. Mina systrar kan garanterat komma på en hel drös av skit som dom har med lätthet lyckats övertala mej till genom åren.
- Amen kolla! En vedklyv! Emma! Lägg din arm där emellan!
- Naaae…
- Jo! Gör nu.
- Naaae…
- Amen kom igeeen.. Kolla vad fin och blank den är!
- …Hmm.. Okejdå.
Okej, det där var inget som har hänt på riktigt, men ingen skulle bli förvånad om det faktiskt var det.

Reklamsnuttar jag INTE tycker om finns dock också. Exempel: Lindor, där det där runda skalet av choklad fylls med mjukare choklad och världens lamaste kock står med en ballongvisp full av ”den finaste!” smälta chokladen och ser nöjd ut följt av en kvinna som i bakgrunden lutar huvudet tillbaka, drar i sej en såndär jävla boll och ser droppkåt ut. Dessutom säger dom nåt cheesy i stil med ”Känn hur den lena chokladen omfamnar dej”. W00t!?
Annat exempel: Den med sköljmedlet där en skock fula ungar matar omkring på en äng med av blommor och säd tattigt ihopsatta bastkjolsliknande klädnader på sej. Pisses me off! Och endast för att deras ängsblommedräkter är så sjukt risiga.
Ett tredje exempel: Den med giraffmamman som har två söner som är vildsvin som stinker ner hennes fantastiska hem. Så hon sätter in ..vad heter det? Airwick eller nåt liknande va? En grej som sprejar ut god doft med jämna mellanrum. Man kan med sina klövar ställa in en liten timerspak efter behag. Och ungarna kommer inhärjande i badrummet och säger ”Du är så cool mamma!” ..En totalt överflödig replik, men kanske pålagd i tron om att den lessna hemmamamman som inte känner nån uppskattning för allt hon gör ska få en hoppets gnista att tändas. Om hon köper en Airwick kommer hennes barn, som är dräggiga små as och av ett helt annat släkte än henne själv, börja tycka om henne igen! Bra tänkt där.

Kellogg’s Special K med frystorkade jordgubbar i blir jag också sjukt sugen på att köpa. Och Cheerios. Olika typer av flingor är nåt som tränger igenom min patetiska sköld som en glödgad kniv genom en bångeframkallande Lindorboll.
..Jag har inga flingor hemma. Konstigt.

16 kommentarer

 1. Kati skriver:

  Tack för ett gott skratt!

 2. Linda skriver:

  Har du sett Ica-reklamen förresten? Ganska kul att man får se mannen med världens mest irriterande reklamröst!

 3. dean skriver:

  När man kollar på Oranginan i affären ligger det massa gult klet i botten och ser oaptitligt ut. Ha!

 4. emma skriver:

  kati: vassego!
  Linda: nää, har inte sett.. Den går kanske inte på sexan?

 5. emma skriver:

  men hilda, det är ju apelsingojs :) e ju därför man ska skaka den!

 6. Kati skriver:

  Ja dom säger väl oxå att man ska skaka flaskan innan man dricker?

 7. LackeW skriver:

  De värsta reklamerna e väl ändå när ungjävlarna visar för mammorna vilket diskmedel som är bäst, och miljövänligast, sån skit spyr jag på! å rådubbade är dom också, fyfan!

 8. emma skriver:

  ja det är lite som dom där med olika typer av skitsmå förpackningar med yoggi som är bra för magen. också alltid dubbade som fan. och så presenterar dom alltid personen som snackar med en liten text i hörnet. ”Linda, 39 år, ekonom”. Och hon som pratar är typ egentligen 25 och fattig student..

 9. LackeW skriver:

  Älle råhaggan i Mekonomen direkt som går runt å ser så jävla glad ut när hon pratar i telefon, alla vet ju att man alltid bara blir uppringd av idioter på jobbet!

 10. Kati skriver:

  Ja men lars tror du dom skulle sälja nå om hon gick o såg ut som du gör på jobbet? Dom skulle ju konka direkt!

  Emma: På grund av att jag läste din blogg något sent igår kväll, så drömde jag om dansande höns och dusch creme. Tack för den!

 11. emma skriver:

  mekonomen har jag inte sett. det går nog inte heller på sexan.

  hehe, grattis kati =)

 12. Kati skriver:

  Tack du :P

 13. Gyoni skriver:

  Typiskt dig att vara lättpåverkad å naiv ^^

 14. Elisabet skriver:

  Orangina som e sååååå gott!! Finns det i Sverige?

  • emma skriver:

   Jadå, det finns i dom flesta butiker. Fast i stora flaskor. Det är inte så många som har dom små i glas.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress