Kaffehjälp!

Jahapp, jag visste det.

Det är nog dessvärre faktum nu. Jag kommer bli tvungen att krypa till korset och skaffa mej en kaffebryggare. Eller nån typ av doning som producerar kaffe.

Trots att jag inte dricker denna svarta dryck själv kommer jag bli så illa tvungen att införskaffa nåt så jag kan tillfredsställa mina vänner. Jag hade en kaffebryggare innan. En stor dammig jävel som jag hatade för att den tog så sjukt stor plats och den enda som använde den va Filip. Typ en gång i veckan. Jag slängde ut den, eller ja, jag gav den till Saga, och köpte en snygg liten smidig mokabryggare till Filip istället. Eftersom han ändå dricker så starkt kaffe att det nästan är trögflytande blev det perfekt. Bra på att tänka! Liten och ändamålsenlig på samma gång!

Sen en dag kom hans föräldrar på besök. Och skarpseende gluggar som hans mor har så noterade hennes vässade sinne att vi inte hade nån kaffebryggare. Så vi fick en i julklapp. Såklart.
- ..Tack.
Filip blev glad dock. Jag inte lika entusiastisk. Den såg precis ut som den jag hade slängt ut! Skrymmande. Säkert jättebra, men stor. Däremot blev jag skitglad för filten vi också fick!

Sen flyttade ovan nämnde man, tog med sej båda kaffegörarmaskinerna och jag blev utan. Han tog filten med för övrigt. Dock fick jag mycke plats och inhandlade lyckligt en dyr fin blender istället. Jag använder den oftare än vad jag någonsin skulle göra med en kaffebryggare, men ändå får jag gång på gång det slängt i ansiktet som en sandig manetjävel att jag inte har nån. Att jag är dum i hela huvet som inte kan bjuda på kaffe till våfflorna.

Senast i helgen. Emmeli, Anna och Lukas sov här. Jag vet att Anna inte dricker kaffe och det var ungefär så långt jag hade tänkt och var rätt  nöjd med den vetskapen. Tills Lukas med skräck i rösten frågade:
-…har du ingen kaffebryggare? och jag insåg att han, från sin sovplats i soffan, hade inventerat hela köket med sina ögon och insett att han nog inte skulle få nån morgondryck.
Sen vaknade Emmeli:
-KAAAFFEEE! NUUU!
R.I.P asså… Maneterna ven omkring som frisbeesar i luften.

Så jag vet inte, jag får väl göra nåt åt detta. Det finns olika alternativ. Jag kan, 1: säga upp bekantskapen med alla som dricker kaffe, men det känns lite krystat. Eller jag kan, 2: inhandla en kaffebryggare som kommer användas väldigt sällan. Lutar åt en såndär liten mokabryggare igen.
Okej. Alla som jag känner, eller överhuvudtaget alla som läser detta, är det acceptabelt att ha en sån? Jag kan inget om kaffe! Help me out here. Jag vill inte ha nån skrymmande jävel som tar all min precious hyllplats. Den måste va liten och proffsig och helst snygg med. Tips från alla kaffedrickare mottages tacksammast. Helt seriöst, du som läser och inte brukar kommentera, det är NU du ska göra det. Innan jag går och köper nån onödigt dyr skit som jag kommer bli utskrattad för eftersom jag inte fattade vad det handlade om.

Även om du inte anser dej vara nån proffsig kaffekännare och du, totalt nergrävd och präglad av jantelagen, inte tror att din åsikt säkert är värd nåt så vill jag höra den.

..Jag inser dock nu att detta kommer bli ett såntdär patetiskt inlägg där författaren uppmanar alla att kommentera och inte en käft gör det.. Och läsarna sitter och skrattar hånfullt åt att ingen har kommenterat.

13 kommentarer

 1. lena skriver:

  du kan ju alltid köpa hem en burk snabbkaffe. Inte så glamouröst men för en kaffedrickare är det bättre än inget!

 2. emma skriver:

  men jag har det. en lyxig sort dessutom, men jag blir idiotförklarad varje gång jag erbjuder den.

 3. ann skriver:

  köp en sån fin som på bilden, det blir gott och den är snyggare än en elektrisk!!….och tar liten plats^^

 4. emma skriver:

  ja dom e ganska fina faktiskt!

 5. filip skriver:

  du kan få tillbaks mockabryggaren. Jag köper ändå aldrig kaffe som passar till den. Dessutom måste man göra typ 4 koppar kaffe och så mycket brukar jag inte heller göra..

 6. emma skriver:

  hmmm… jazzåå?
  men nu är den ju beg! ..eller är den fortfarande fresh? =)

 7. Simon skriver:

  Nejnej, ingen mockabryggare och inget snabbkaffe. Du ska ha en presskanna bara, häll i vanligt kaffe, addera kokhett vatten, vänta och sen pressa. Blir superbra och tar inte mer plats än ett stort ölglas.

  räknar med att få en kopp pressad kaffe som belöning någon dag

  http://shopping.kelkoo.se/ss-kaffepress.html

 8. emma skriver:

  men.. blir det inte en massa såntdär sumpkrafs i kaffet av dom?
  känner jag dej? ..eller skitsamma! du kan få belöningskaffe ändå! =)

 9. emma skriver:

  heh.. missade din mejl simon. sorry. klart jag känner dej =) ..jag är så blind.
  kul att ha dej här!

 10. Nisse skriver:

  Du skall ha en Siemens TK76009 den är som gjord för dig . Alternativ är hushållspapper och en sil det funkar också.

 11. emma skriver:

  amen jag känner att runt 12-14000 kr är lagom för en maskin ^^ jag beställer en direkt!

 12. dean skriver:

  haha, manetmetaforen är finfin!
  och, sympati, jag är precis som du, kofeinfri men tvingad att anpassa mig efter dessa gultandade kaffenarkomaner. dock har vi rätt sällan kaffeberoende besökare (så jag ska inte klaga – nu! en vacker dag har jag dragit på mig en hög kaffevänner, vänta bara) och för föräldrarnas skull har vi pulverkaffe. de håller god min.
  lite lustigt för övrigt; först var mamma med mig och köpte kaffepulver, då blev det nåt rätt dyrt rättvisemärkt. sen tog det slut, pappa kom på besök och hängde med till maxi där han övertalade mig att köpa det absolut billigaste skitkaffet – euroshopper, det dög ju åt honom iallafall. ja, jag vet vem jag ska skylla på om nån klagar på utbudet.
  för övrigt fick jag en väldigt begagnad bryggare av pappa när vi flyttade in, men den var ful och åkte direkt ner i källaren.
  nog om mig och lycka till med dina inköp!

 13. emma skriver:

  jamen det ÄR ju ungefär som en manet =)

  härligt att du förstår hur jag har det hilda!
  jag har nåt ekologiskt och kravmärkt löfbergs lila.
  jag borde för övrigt köpa en vattenkokare med..

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress