Kabeldimman

Det kan hända att jag har behandlat detta ämnet förr.

Risken finns. Jag vet att jag åtminstone har tänkt på och pratat om det. Det är en frekvent förekommande sak.

Toalettvett och etikett är ett område jag ofta kommer tillbaka till känns det som. För inte jättelängesen gick vi igenom dethär med haggandet kring huruvida sitsen ska fällas upp eller ner. Ett stort moln av irritation i mångas förhållande till sin partner eller familj. Idag handlar det om en annan typ av moln, nämligen lukten som kan hänga kvar.

Det finns människor, som anser att det bästa, efter att man har gjort sitt inne på toan, är att låta dörren stå vidöppen. För sin nästas skull vill man vädra ut inne på badrummet. Eller hur? Många av er känner igen detta. Detta är ett mycket logiskt tankesätt. Tyvärr är det inte riktigt så det funkar i verkligheten. Jag förstår att tanken är god, men tyvärr. Man vill så väl, men det blir så fel.

I verkligheten fungerar det så att din dimma som du har åstadkommit där inne inte, som du gärna vill tro, är något väldigt flyktigt. Det som händer när du öppnar dörren och diskret ska vädra ut är att dimman vandrar iväg. Den blir glad över att bli utsläppt från den ackumulatortank som badrummet har tjänat som och glider harmoniskt ut i den nya värld som plötsligt öppnas genom den vidöppet lämnade dörren. Den dansar ut i rummen utanför, skrider vidare in i köket och tar sej slutligen in i sovrummet där den lägger sej tillrätta och somnar i dina lakan. På en arbetsplats är det samma sak. Genom personalrum, ut genom hallen, in i butiken där kunder välkomnas av dej iklädd den utsläppta dimman från någons toabesök likt en påtvingad mantel.

I dagens hus bygger man ofta badrummen med relativt god ventilation. Dels för att undvika fuktskador och dels för att kvickt byta ut luften därinne. Det kan hända att du bor i ett gammalt hus, ett med jättekass ventilation inne på toan, men faktiskt, det ÄR bättre att låta dörren vara ordentligt stängd  efter att du är klar. Hellre att det ligger kvar därinne en stund lite längre än att du sprider din gas i hela huset. Det värsta som kan hända är att du, påväg ut från dasset, kanske förvarnar dina medmänniskor:
- Hehe! Gå inte in där på ett tag!

Hellre informera eventuella efterkommande och låsa in skiten än att dina middagsgäster ska behöva känna hur det kommer krypande som en obehaglig vålnad mitt under uppläggandet av kroketterna. För det sprider sej. Tro inget annat. Jag är naiv, det vet jag, men lyssna på mej när jag säger att det går ingen obemärkt förbi när du har lagt en kabel och lämnar dörren öppen för att diskret låssas som att det regnar.

Det finns säkert många som inte håller med mej, men det finns också minst lika många som inte ens har tänkt på saken. Du som bara slentrianmässigt öppnar dörren och låter den stå så för att dina föräldrar kanske alltid gjorde det. Eller för att det ju är klart att man måste vädra. Du som inte ens har reflekterat över att din dimma härjar runt i hela lägenheten, bygger bo i din nyupphängda tvätt, smeker det nybakade brödet på bordet, gosar ner sej i din bästa fåtölj och sträcker bekvämt ut sej på mattan i hallen. Om du känner att detta är helt fine, så har du inget problem. Dina vänner som besöker dej kanske har det, men du kanske är av gubbåsikten att i ditt hem gör du vafan du vill, denna attityd har jag också behandlat förr. Jag säger till er alla som en känd tysk man en gång sa – lås in och förinta.

Och om ni känner att ni vill komma ikapp och veta vad jag sa om toasitsen och gubbar som fiser hemma så kan ni läsa det här:
The seat
Sexiga män

6 kommentarer

 1. Gyoni skriver:

  Vilket inlägg! Underbart författat.
  Å jag älskar ”Sexiga män”, som du säkert redan vet. Kanske ska ta å påminna herrn i huset nu i helgen, höhö

 2. emma skriver:

  härligt!
  jo, jag vet att du gillar det om männen.. =)

 3. LackeW skriver:

  Jag sket idag, det luktade hundskit!

 4. emma skriver:

  jag hatar dej.

 5. Linda skriver:

  Hehe, så sant!
  Det värsta är väl folk som spolar utan att fälla ner locket efteråt, då sprids det bajspartiklar överallt. På tandborsten och handdukar och in i köket!

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress