Gamla män i gamla bilar

Jag mottar ibland en del synpunkter, det är bra, så länge som ni inte haggar om allt.

En sak jag har fått höra, utöver dethär med mina undersökningar i högerkanten som jag tydligen inte byter ut tillräckligt ofta, är saknaden av storyn med han som blev påkörd av gubben.

Jag trodde faktiskt jag hade skrivit och berättat om den händelsen, ty den ju var ganska anmärkningsvärd och många har fått höra, men tydligen inte. Så nu har kravet om återberättande ställts. Det var ju ganska längesen, nånstans i höstas, men jag kan nog allt minnas ändå! När idioter är inblandade kommer man ofta ihåg.

Jag kom körande i min lilla söta bil. Framför mej låg en annan bil. En stor fin, jag minns inte vad för nån exakt, men den va stor och mörk och såg ny ut. Ungefär 100 meter framför. Den stora mörka bilen glider i max 50 km/h förbi utfarten till parkeringen till ett bostadsområde inne till höger. En gammal jävel till Volvo kastar sej ut från utfarten och rätt in i sidan på den mörka bilen som blir stående på snedden med nosen in mot gräskanten. Volvon står kvar halvvägs påväg ut från utfarten. Jag blir stående typ 30 meter bakom. Inget händer. Det var en ordentlig smäll som lämnade en fet jävel till buckla i sidan på den mörka bilen och jag kände att det kanske var bäst att inte rymma.. Men inget hände. Så jag klev ut och gick bort till den tillknycklade bilen.. Tänkte att han därinne kanske var skadad. Det var han inte. När jag kom fram satt han och såg helt förvånad ut. Det var en medelålders man i röd tröja. Han hade öppnat bildörren lite och mummelskrattade:
- Det är fantamme inte sant..!
Jag frågade om han va okej. Det var han sa han men att det var helt otroligt det som hade hänt. Jag höll med. Mannen reste sej och klev ur sin bil. När vi tittade bort mot Volvon stod föraren som var en fruktansvärt gammal man, säkert 90 år, och lutade sej med armen mot sitt fordons tak.
- Det är faktiskt högerregel här! ropar han med ett självsäkert lugn.
- DU MÅSTE FAN SKÄMTA?! svarar den lite yngre mannen.
- Det har alltid varit högerregel här! fortsätter dinon högt men sansat.
Jag och mannen vid den mörka bilen tittar på varandra med blickar som frågar om han faktiskt kanske ändå skämtar med oss lite. För det hör till storyn att Ötzi vid Volvon står med båda fötterna på den taggiga linjen på marken, hans bil står precis jämte väjningspliktsskylten och den stora mörka bilen står med nosen snett in mot huvudledsskylten. Den yngre mannen stegar bort mot gamlingen, han pekar på de tre trafikmärkena:
- Så även om du står jämte denna skylten *pekar*, PÅ denna linjen *pekar* och jag jämte dendär skylten *pekar* så hävdar du att det faktiskt är högerregel här? Och alltid har varit det dessutom?
Skeletor ser sej omkring och svarar lugnt:
- Det har alltid varit det. Såvitt jag vet.
- Jadu, det är det verkligen inte nu i alla fall och jag tror vi ska fylla i lite papper du och jag, suckar den den påkörde mannen.

Jag åkte vidare och var väldigt tacksam över att det inte var min lilla bil som russinet brötade in i sidan på för det hade bara varit skit kvar av den efter en sån smäll. Synd om han i den stora bilen dock. Resten av dagen flöt på fint såvitt jag kan minnas.

Sådärja.

2 kommentarer

  1. LackeW skriver:

    Många synonymer för en pansjojävel du klippte in där

  2. emma skriver:

    japp! jag är nöjd.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress