Fortsatt fascination

Fascination [-ʃin el. -sin] s. -en En känsla att något är trevligt, intressant eller spännande.

Det sägs ganska ofta att jag alltid överdriver när jag berättar om nåt.

Speciellt om jag vistas med vissa delar av min familj. Om jag berättar om en händelse kommer det ganska ofta tillbaka ett – A, men nu vet vi ju att allt Emma säger kan MINST halveras, eftersom hon ALLTID överdriver! från nåt håll. Och jag kan ta det, det är helt okej, jag utgår ifrån att det inte är gripet ur luften liksom utan kanske faktiskt grundas på nåt. Även om det kanske stämde mer när jag var ett antal år yngre så finner jag mej i att få höra detta även idag.

MEN. Men, säger jag, även om det låter som att jag överdriver så kan jag berätta att det är massiva mängder snö utanför mitt kök och detta är för mej en väldigt ovan situation. Jag önskar att jag hade min tumstock, men den verkar ha flyttat så jag kan inte hitta den, för då hade jag kunnat mäta och ta en bild. Jag vet att jag har ett såntdär aluminiummåttband i bilen men den har tyvärr frusit igen så jag kommer inte åt detta heller. Men för att relatera till nåt, och utan att nämna siffror som kan vändas emot mej, så kan jag ju säga att snönivån ligger på strax under emmas-knähöjd nu. Detta kunde jag konstatera när jag nyss var ute och fick skorna fyllda med vit kyla medan jag pulsade bort till komposten, brevlådan och soptunnan.

Jag inser också att många av er är vana vid mängder av snö långt över denna och att ni nu sitter och fnyser över min excitement, men det kan jag också leva med eftersom jag faktiskt är från Halmstad och inte ens kommer ihåg när det var såhär mycke snö direkt utanför en ytterdörr sist. Och än mindre när det var pudersnö sist. Som man kan gå genom utan att bli dyngblöt.

Igår skrattade jag åt pappa som travade omkring på firman som en stressad och rastlös hund. Han vankade fram och tillbaka framför fönsterna i butiken och var orolig för att snöslungan inte skulle fungera när han kom hem. Eftersom det snöade som fan. Och eftersom det är röd dag idag skulle han kanske inte få tag på de delar som eventuellt fattades för att få igång den. Han sa att han nog tyvärr faktiskt skulle bli tvungen att åka hem och kolla upp det där. Jag skrattade och sa: - Hehe, jaaa, gööör du det. Och tänkte på hur komiskt, nästan bisarrt, det var att han faktiskt ens ägde en snöslunga i dessa delar av landet. Men det tar jag tillbaka nu. Jag hade verkligen behövt nåt sånt här nu! Och om det tänker fortsätta snöa ännu mer hela dan idag som det verkar tänka göra så kommer det ju bli jäääääävligt intressant att se hur jag ska få ut min bil imorron kan jag ju tala om.

Och jag undrar hur det går för mina stackars stockrosfrön som jag satte. Nu när dom ligger där i jorden under all snö och försöker hålla sej vid liv.

Men! Nu ska jag tina upp en chunk av mitt rådjur och se om jag kan åstadkomma nåt käk! Den som vill ha och tror att den kan ta sej hit är välkommen att vara med!

Ps. Ska vädret fortsätta på detta viset lär ni nog får läsa en del om det här med.. Bara så ni vet. Ds.

6 kommentarer

 1. Gyoni skriver:

  Dålig bil som fryser, särskilt när man ska hämta folk på station och dörren fuckar sig!

 2. emma skriver:

  ääääh, du tyckte det va skoj!

 3. ann skriver:

  iallafall…idag fastnade det bara ett rep i snöslungan…inte alls så dramatiskt som igår…två gånger kördes kabeln över…hela kontakten i garaget förintades^^…och det krävdes betydligt mer pyssel att få loss skiten än en harmlös tvättlina som den idag=) …och att få ut bilen är ju lugnt …vi snackar ju pansarvagn där …eller hur^^

 4. emma skriver:

  jaaa, pansargolfen tar sej ur det mesta!

 5. Gyoni skriver:

  Ja, visst vare skoj..men kanske inte i längden. Och tänk om du hämtat upp nån mer betydelsefull person, typ kungen eller så..då hade det inte funkat med paj dörr som kungen måste hålla i för att inte ramla ut i kurvorna.

 6. emma skriver:

  jaaaa, men om det hade varit kungen hade jag ju fått fixa en hyrbil isf =)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress