Gräddsnö

flingisIdag har det verkligen snöat hela dan.

Jag säger inte att jag lider, bara lite. Men när det börjar bli mycke mängd snö som inte är dyngblöt och väger ett ton per 10 liter, då börjar det gå över mot det mer fascinerande hållet.

Här i Halmstad är vi, som jag har pratat om innan, inte så väldigt vana vid snö. Så nu när det kommer mängder blir det lite kaosartat. Bilar kanar rakt ut i korsningar likt blöta tvålar på kakel och cyklister försvinner som Jaques Cousteau ner i dikena. Att vara vaktmästare på vintern och ha snöjour är i vanliga fall ett riktigt glassigt jobb fram till den veckan i februari som det kommer lite. Man kan se det som semester och dra på små resor och känna sej helt safe, för man vet att det  ändå bara kommer regna och frysa på framåt kvällarna. Om det mot förmodan skulle komma snö smälter den ju av sej själv inom en timme och är inget som behöver flyttas med stora skopor.

Tills idag. Alla med snöjour fick idag för första gången i sitt arbetsliv starta plogen och bege sej ut! Och man kan misstänka att Halmstad är en stad med inte alltför många plogbilar heller. Dom körde runt som tokar utanför mitt kontor runt fyratiden. Snön gick i tjocka tsunamilika vågor när han i bilen härjade runt. När jag åkte hem förde jag fram pansargolfen i sniglig takt på helt oplogade vägar med djupa fluffiga uppkörda spår och ingen som helst tillstymmelse till ledtrådar kring var diken eller vägbana egentligen var. Spänning. Tur att man är ledig (nåja) imorron för jag betraktar mej tillsvidare som insnöad.

För övrigt tyckte jag att det var riktigt fint med allt det vita när jag kom hem! Det ni! Jag blev sugen på grädde..

3 kommentarer

 1. ann skriver:

  jag har haft en snöjour…trasslat ca en och en halv meter gummikabel ur propellern…eller vad det kallas…i snöslungan med hjälp av diverse tänger och knipredskap =)….kan tilläggas att jordfelsbrytaren fungerade utmärkt…haha!!!

 2. Gyoni skriver:

  Här har det också snöat som saten, hela gårdagen. Hyresvärden har snöjour, men de hade fest igår å plogbilen står hemma. Så jag tror vi får acceptera att vara insnöade idag

 3. emma skriver:

  hehe! sweet! ^^ ofta man ens äger en snösliunga i halmstad liksom ^^

  braaa på att ploga! han borde betalat dej så hade du kunnat köra istället.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress