Annas Maxi

vagnisJag lovade förresten Anna för ett tag sen att skriva om Maxi igen, men jag gjorde aldrig det.

Så nu får jag väl uppfylla hennes önskan och se till att få tummen ur. Även om det var ett tag sen just denna händelsen förgyllde slutet på min dag. Kvällen innan julafton för att vara exakt.

En man parkerar sin BMW X5 på den familjeparkeringen som är närmast entrén. Jag är påväg förbi hans bil precis när han kliver ur. Påväg mot entrén. Han låser och går åt samma håll.  En kvinna kommer bakifrån. Hon joggar för att hinna ifatt honom med en såndär ny flashig barnvagn med tre hjul och en ”registreringsskylt” som det står LORNA på. Hon halvropar:
- Hallå! ..Hallå! Ursäkta mej! Du, mannen i gröna jackan!
Han svarar inte. Vänder sej inte ens om. Han och jag och några andra har nått den där dörren i ingången som snurrar runt nu. En dam och hennes barnbarn (eller liknande i åldersföhållande) har på nåt sätt lyckats få stopp på alltihopa och vi får vänta utanför medan en kille i personalen grejar. Kvinnan med vagnen hinner i fatt och fortsätter:
- Du, ursäkta mej. Du tycker inte det känns dumt att ta en familjeparkering när här är knökfullt dan innan julafton och du är ensam i en liten sportbil eller?
vagnisMannen svarar inte. Vi andra som också väntar utanför dörren ser på kvinnan som med höjda ögonbryn väntar på hans replik. Men han säger inget. Vi ser på honom. Kvinnan med vagnen fortsätter:
- Jag tycker i alla fall att det känns väldigt oartigt. Jag kan förstå om det är helt tomt och en massa lediga platser, men nu är här verkligen fullt överallt. Och ändå väljer du en familjeparkering. Jag tror att många håller med mej när jag säger att det är ohyfsat.
Fortfarande inget svar från mannen. Några i skaran utanför den avstannade snurrdörren mumlar att hon har rätt och att det är oförskämt och förjävligt. Kvinnan fäller ner sufletten på LORNAs vagn och fortsätter:
- Jag förstår att det är svårt att tänka sej in om man inte har barn själv, men det är faktiskt väldigt mycket bökigare om man ska knöla med vagnar och kassar och dessutom måste gå jättelångt innan man kommer till bilen.
Några i den växande folkhopen hummar och nickar men säger inget direkt. Några mumlar också nåt om att hon få lägga av att tjata nu, att alla har fattat. Men hon fortsätter. Dock hinner hon inte så långt innan hon blir avbruten:
- Tänk dej själv om du hade haft en vagn med två lessna barn och fullt med kassar som du skull..
- MEN FATTAR DU HUR JÄVLA MYCKE JAG SKA HANDLA ELLER!?!? BARA LÄGG NEER!! JAG HAR EN JÄVLA LISTA OM ÄR TYP EN JÄVLA HALVMETER!!! HUR LÅNGT TROR DU JAAAAG ÄR SUGEN PÅ ATT GÅ!?!?!?!!?

vagnisAlla, och framförallt kvinnan med vagnen som det står LORNA på, tittar med stora ögon och gapande munnar på den unga mannen som plötsligt blev så ilsken. Han vänder sej tillbaka och stirrar stint rakt in genom glasen i dörren. Det är tyst en liten stund sen säger en gubbe som puffar på sin pipa:
-Duuuueee.. Du kanske skulle tagit en kundvagn till din halvmeter långa lista! Heheh!
Precis då åker dörren igång igen och folk beger sej in i butiken. Kvinnan väntar lite, sen kommer hon också. På behörigt avstånd från mannen.

8 kommentarer

 1. Gyoni skriver:

  Hehe, faktiskt rätt skoj. Synd att det aldrig händer nå skoj när vi är på Maxi..väldigt synd

 2. emma skriver:

  jamen hur ofta är du och jag där samtidigt egentligen? i snitt två ggr om året eller? oddsen kanske inte är dom bästa liksom.

 3. Nynna skriver:

  Hehe… finns en blogg (eller typ hemsida) som citerar händelser på stan. Tjuvlyssnat heter den =)Jag har länkat till den på min blogg men jag tror att adressen är http://www.tjuvlyssnat.se annars.

 4. emma skriver:

  mjo, den har ju funnits i ett antal år nu, men visst.. =)
  inget jag tänker länka till här dock. tack ändå!

 5. Jossan skriver:

  Måste lägga in detta för det e sååå roligt..
  Jag (anställd på Maxi) får en massa klagomål på att folk som inte har familj ställer sig på dessa platser. Som en dag när en herre kom in och klagade påd etta faktum varpå jag sa
  -ja, men det värsta e ju att vissa ställer sig där det är skyltat med ”Brandväg”, tänk om dte skulle börja brinna.. vissa tänker bara på sig själva!
  Han svarade
  -Eh, ja… asså menar du typ precis utanför här?
  -jaaa..
  -Eh ja men att stå på familjeparkeringen tycker iaf jag e för jäkligt!
  Sen kastade han e blick ut mot sin bil… Gissa var den stod?

 6. emma skriver:

  hehehe ^^ duktig gubbe!
  (min bil älskar familjeparkeringarna)

 7. Paulina skriver:

  hahaha – dem där familjeparkeringarna känns det som du alltid hör saker om på Maxi ^^

 8. emma skriver:

  jaaa, om man brukar ställa sej på dom även om man kommer ensam i sportbil har man kalibrerat hörseln lite efter sånt ^^

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress