Skräcken

Inatt trodde jag fanimig att min sista stund var kommen. Herregud, det var längesen jag var så rädd.

Klockan 20 över 4 inatt vaknade jag av att ytterdörren våldsamt slets upp och en stor tung människa klampade in i hallen och härjade runt. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö!

Medan jag låg där under mitt täcke och darrade hann jag se mitt liv, som man säger, passera i revy. Jag fick ångest över att behöva lämna dom andra på jobbet med allt arbete jag nu inte skulle hinna göra klart, min hjärna svepte över saker som icke färdigbetalade bilar, telefoner med sms som borde raderats i, filmer som inte hade lämnats tillbaka till vänner och skitjobb med lägenheter som skulle behöva tömmas av nån som inte egentligen hade tid. Jag minns även att jag hann tänka på att det ju var fan också att jag inte hade några ordentliga kläder på mig, eftersom mina flyktalternativ då genast minskades. Man vill ju inte gärna springa ut nästan naken i frosten liksom.. Dock var det något jag i skräcken övervägde att göra. Jag låg och lyssnade på när det röjdes och klampades runt i hallen, flåsade och tungt gicks emot väggar. Från att i stilla ro ha vilat i min varma sköna säng till att på bara en sekund ligga med i skräck och i kolmörkret blinda uppspärrade ögon och obefintlig andning. Det är spännande att se hur man reagerar i olika situationer. Hur ens sinne kan svänga så fort.

30

Jag hörde hur släpande steg närmade sig sovrummet, det prasslade och skrapade och jag var säker på att jag hade satt min sista potatis. Jag svor stilla för mig själv över att jag inte låser ytterdörren när jag sover, men man tänker liksom att det inte ska behövas. Jag bor långt ifrån centrum, folk går inte hit hur som helst. Men nu var det alltså Judgement Day. Min död skulle inträffa inatt. Natten till Lucia 2009 klockan 04:20. Slagen och våldtagen till döds i mitt eget hem i Stenhuggeriet. Men så avslöjade han sig. Med sin mildaste och snällaste röst sa han:

-Soooooooooooover duuuuuu i ditt lilla boooooooo?

Och paniken släppte omedelbart och övergick i den tröttheten man normalt känner om man blir väckt vid nästan halv fem. Jag somnade praktiskt taget omedelbart om igen! Också en spännande kroppslig reaktion. Att det bara kan gå över så fort.

The burglar var (givetvis) Freddy som var väldigt full och hade idkat genialiskhet efter sin natts festande och tagit en taxi hem till mig istället för att gå hem. Han tyckte att han ju faktiskt kunde sova här. Så han hade köpt proviant i form av en jättekasse med mat från McDonalds och begett sig hitåt. Givetvis är han ju också generös och omtänksam så när jag precis hade somnat om vaknade jag av att han tungt satte sig jämte mig på sängen, sa med sin snällaste röst:
-Ville du oooooocksåååå haaa burrareee?
hängde sig över mig och tryckte en halväten cheeseburgare mot min mun. Jag var inte alls sugen och knep ihop läpparna och vände på huvudet. Han följde efter till andra sidan och försökte vänligt men bestämt sig på ett matarförsök till. Pressade burgaren mot min mungipa men fick plötsligt avbryta med de besvärade men samtidigt förvånade orden:
-..Oooj ..nu kanske jag började må lite illa..!

Det var en fin natt. Det var längesen jag var så rädd som där i inbrottsmomentet! Kommer faktiskt bara ihåg en gång jag varit räddare och det var en natt med Filip och min Nissan Micra vid ett skogsbryn någonstans i Damnark. Men det är en annan historia.

10 kommentarer

 1. Gyoni skriver:

  Ooh, det här gjorde min söndagkväll. Har småflinat lite hela dagen när jag tänkt på ditt hemska uppvaknande, men nu när jag läser skiten så apflabbar jag fan! En guldstjärna i kanten till underhållaren Freddy.

 2. Tim skriver:

  Bja på å va jädd!!

 3. Linda skriver:

  Du kaaanske borde börja låsa ytterdörren? :D

 4. emma skriver:

  ja tim, jag vet. tack.

  hehe, joo, jag låste den faktiskt igår =)

 5. dean skriver:

  fy så ruggigt! tänk om du hade slått till honom i huvet med nåt tungt i självförsvar, eller likande. jösses. ingen går säker.

 6. emma skriver:

  ja verkligen. fast jag ska säga att jag har alltid trott att jag skulle va en sån som spöar på tjuvar. som är modig och får ut packet. MEN icke. när det väl kom till kritan fegade jag ner mej totalt!

 7. Gyoni skriver:

  Haha, bra kommentar Tim ^^ Kunde inte sagt det bättre själv

 8. Cia skriver:

  Herre jävla! jag kan lova att jag både hade fått byta lakan och trosor och säkerligen oxå intaga en nitromex 0,25mg..
  hade nog aldrig vågat sova ensam mer…

  Antingen en vakthund eller Lås ytterdörren Emma… Inget får hända dig ju…. Kram

 9. Kvacksalver skriver:

  HAHA! God stämning, ernst!!

 10. emma skriver:

  cia, amen det va ju bara freddy =) han är ju på den goda sidan!

  hehe, jaa, stämningen var så god att man kunde skära chunks av den med en bra ostkniv.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress