Bara regn hos mej

Skylten utanför mitt kontor går på ljusdetektor.

När det är mörkt ute lyser den, när det är ljust ute är den släckt. Väldigt praktiskt.

Det är höst nu. Vet ni hur jag vet? Vill ni veta? Jo, för att skylten lyser. Dvs det är mörkt ute. Och klockan är inte ens tio på förmiddan. Hade det varit sommar hade det varit ljust nu och skylten hade varit släckt. Eventuellt hade man kunnat se en och annan fjäril fladdra förbi också.. Nu är det ösregn, skylten lyser och en tant med en hund går förbi utanför med ett megaparaply från Biltema och regnstövlar från Tretorn. Höst.

Jaja, jag har egentligen inget emot hösten, den brukar vara min favorit. Det är god frisk luft, man har tröttnat på att sola så regnet och dimman blir bara mysig, turisterna drar hemåt med sina husbilar och träden får snygga löv som landar på marken som igelkottarna går omkring i. Nice!
Men nu har inte min höstro riktigt infunnit sej. Det hela baseras på min bil. Faktiskt. Jag har redan berättat detta, men för er som har missat kan jag briefa lite igen. Jag köpte en bil som inte har några vinterhjul. Sånna måste jag köpa. Det kommer säkert gå på typ 15.000 kr och jag har inte ens hunnit kolla ens lite på det och nu när det regnar varje dag känns det som att morgonen man vaknar och det är snö ute bara är en pissaning bort. Alldeles för tidigt. Dessutom fyller jag år på hösten, nåt man fann nöje i när man var liten. Nu är det inte riktigt lika hundra längre.

Nu åskar det med. Sweet.

2 kommentarer

  1. Lina skriver:

    Ey! Hösten är ingen månad.

  2. emma skriver:

    nej det är sant.. jag ändrar.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress