tennisbrutality

Förra året vid ungefär denna tiden berättade jag om grannungarnas sportighet. Om man missade det kan man läsa det -här-

Det var mest den yngre broderns bollar det handlade om då. Han är den stillsammare och artigare av  de två. Vi kallar honom Bror 2 för att underlätta. Lagom till att årets tennissäsong har dragit igång på allvar nu tänkte jag prata lite om den äldre sonen i familjen. Honon kallar vi Bror 1.

Bror 1 är lång och aggressiv. Slår som om han skulle ha ihjäl någon och hans inre ilska står som en pulserande blodröd aura kring hela honom när han tränar. Den milde Bror 2 är sansad och artig och när man kommer körande förbi stannar han upp, håller snällt i både boll och racket så att ingen olycka ska inträffa. -Hej! Säger han när man cyklar eller promenerar förbi.

De dagar däremot som Bror 1 är i träningstagen är det fanimej med både sitt eget och sin bils liv som insats man tar sej förbi. Familjen brukar ha sin stora Chrysler (?) parkerad på ena halvan av uppfarten. På den andra äger tennisträningen rum. Jag, som kan ligga på knä i en halvtimme för att polera bort småfläckar på stänkskärmarna på min bil, som alltid har en flaska specialblandad bättringsfärg redo och liggande i handskfacket för att om olyckan har varit framme på min lack snarast kunna åtgärda denna! Jag ryser av bara tanken på att ha min bil stående bredvid den onde Bror 1:s fäktande. Andrahandsvärdet på deras plågade fordon sjunker säkerligen med 2000 kr varje gång han är ute.

argis

Inte nog med att han, sannolikt oftast av misstag,  torterar livet ur familjens fortskaffningsmedel, han är som sagt aggressiv i sitt spel med. Bollar och pinnar och handdukar kan komma vinande som projektiler genom luften närsomhelst! Han har dessutom högst sannolikt en lika pissed off amerikansk tennisstjärna som idol och förebild i sitt liv. Han svär och vrålar nämligen på bred amerikanska.

-OUT!!   OUT YOU MOTHERFUCKER!!   IT WAS OUT!!!
När man spelar mot sej själv känns det för övrigt som att man bara kan ha sej själv att skylla som bollen är OUT!!! ..eller?

-GODDAMMIT!!
-SHIT!! …DAAMN!!

Och varje gång Bror 1 slår hårt stönar han högt och ansträngt. Ett dubbelt stön med ett kort UH! först när han kastar upp bollen i luften, följt av ett mer utdraget UUUUUUUÖÖHH! när han drar till det hårdaste han kan rätt in i den sargade garageporten.
Oftast går nånting inte enligt hans planer relativt omgående varpå han snear ur och slår sitt förmodligen ganska dyra racket hårt i staketet/asfalten/soptunnan.
- UH!-UUUUUÖÖHH! *studs-studs slag. studs-studs slag. miss.* AAAAAAGH!!!! MOTHER!!! …GODDAMNIT!!! *två hårda slag i staketet* Sen vandrar han runt några ilskna steg med armarna i sidorn och argt nedåtvänt ansikte. Stannar upp och drar efter andan sådär aggressivt. När man liksom suger in luften mellan tänderna som är hårt ihopbitna. Lägger händerna bakom nacken, svär lite medan han blickar uppåt med ett ”Herregud, ge mej styrka!”-uttryck. Sen fortsätter det.
-UH!-UUUUUUUÖÖH!!

Ibland yttras även ställningen i spelet.
- 24 – love, Serve deuce court..
[twenniefoe - lööve]
Har inte en sketaning om vad det innebär, men säkerligen är det till hans fördel eftersom han spelar ensam.. Även om det verkar ha gått rätt kass. Bra att han håller omgivningen underrättad iaf!

Våra förra grannar, hemma hos mamma och pappa, förbjöd sina barn att titta på Emil i Lönneberga. Deras vänners son älskade Emil och hade  i och med detta lagt sej till med hela den småländska gammaldags jargongen. Allt han sa lät som att det var hämtat direkt ut Katthult. Detta ville inte våra grannar skulle drabba deras kids och klippte därmed alla band med Emil och Ida. Jag är väl ingen som direkt förespråkar denna typen av censuruppfostran, MEN jag kan känna att det möjligtvis kan ha varit bra i vissa fall..
Grannarna innanför tennisfamiljen har liksom jag noterat Bror 1:s märkliga påklistrade amerikanska karaktär, familjens misshandlade bil, garagets totalt nedgångna port och staketets torterade utseende och redan nu bestämt att deras 1:åriga son aldrig kommer uppmuntras till att börja med tennis.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress