Mellis (del II)

Okej. Fortsättningen. Det var ju liksom tänkt att jag skulle berätta om nånting med.

Som så många gånger förr gick jag omkring på Maxi. Jag kan eventuellt ha varit lite småtjurig redan från början. Det var kallt ute och jag va trött i fötterna osv..

Anyways – en  mamma med sina två döttrar  i typ 7- och 11-årsåldern tuffade omkring bland brödet. Det var en såndär typisk ”på utsidan snygg och perfekt, men innerst inne förbannat tråkig och inrutad familj”. Det syntes tydligt. ..Eller så kan det vara så att jag kanske stämplade trion till detta sekunden senare, men i vilket fall så stämde det säkerligen. Döttrarna hade långa blonda flätor, ljuslila glittriga mössor, rosa jackor med vitt fluff runt luvan och ordentliga men samtidigt trendiga rosa gummistövelkängor. De tre knallade omkring bland limpor och Juliakakor och valde och vrakade.. Sen sas det magiska ordet:
Mamman: -Tjejer, vad tycker ni vi ska köpa för mellis denna veckan?

Mellis. *ryyyyys* Det måste fantamme vara ett av dom mest provocerande orden i svenskt svennevardagsspråk! När det används som ett seriöst ord, totalt utan humor. Mellis betyder alltså, för er som inte visste, mellanmål. Hela konceptet ”planerade och tidsutsatta mellanmål” har jag problem med, men kallar man det hela dessutom för mellis är det nåt som klickar på riktigt. ..Men skitsamma.

Det fortsatte lite senare framme vid mejeriavdelningen. De fagra döttrarna for omkring och tjatade om random onyttiga godisliknande produkter. Den yngre av de två stannade vid dom där små burkarna som är tvådelade, en burkahalva med extremt sötad yoghurt och den andra med chokladflingor beståendes av alla tänkbara E-kombinationer, som det är tänkt att man ska strössla över i den första. Hon greppade en av förpackningarna med sin angoravantklädda lilla hand, sträckte upp den och ropade till sin moder:
-Mamma! Kan vi inte köpa sånnahär!? SNÄÄÄLLAA!
-Nej Agnes, vi köper inte sånna saker. Dom är väldigt onyttiga.
-Men vi kan ha det som MELLIS mammaaa!

*ryyyyyys*
En minut senare var det samma sak vid avdelningen för exotisk frukt. Där det finns färdiga kit med RÖVdyr fruktsallad.  Den äldre dottern pallade upp tre förpackningar på varann och skred, som om hon bar en upp till bredden full gryta het soppa, bort mot mamman.
-Mamma kan vi köpa domma??
-Absolut inte! En såndär kostar ju 40 kronor! Vi kan hellre göra egen fruktsallad. Det är bättre.
-Men det är ju perfekta mellis! Se! En imorron, och en i övermorron och en till överövermorron!
-Älskling, vi har redan köpt jättemånga mellis, det blir inga fler nu.

*ryyyys* ..mellis… *ryyyyys*
Det var som att det hejvilt slängdes granater runt mig. Dom ven omkring i luften och landade alldeles för nära! Jag drog upp jackan över huvudet, hukade medan jag skyndande mig att plocka ihop endast de livsnödvändiga varorna och stack sen därifrån illa jävla kvickt. Fuckin mayhem.

4 kommentarer

 1. Paulina skriver:

  Kändes lite som du följde efter dem ^^ haha

 2. emma skriver:

  nejdå, jag råkade bara hamna vid dom vid tre tillfällen. det är ju inte så farligt egentligen.. maxi is big vettu ^^
  tänk om det hade varit en liten minilivs. då hade jag fått ha dom inom 2 meter hela tiden!

 3. Linda skriver:

  Haha, sjukt kul.
  En gång hörde jag en tjej som gick och pratade i mobilen på stan:
  ”Vi ses om en stund då gumman, jag ska bara hem och ta en powerwalk”
  Det tyckte jag var ganska störigt också, men mellis är snäppet värre.

 4. emma skriver:

  hehe, a det va inte så trevligt det heller faktiskt. men ja, mellis tar fan priset.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress