Superfredag

Jajjemen. Nyss hemkommen från lite nattlig verksamhet på stadens gator.

Premiären på Superfredag på Mårtensson. Relativt trevlig tillställning faktiskt. Trodde att jag skulle få de onda gudarna med mej även denna kväll, men det verkar ha gått bra.

Igår fotade jag releasen på nya compact ImageMagazine. Trevlig tillställning det med. Jag var trött och seg efter en hel dags arbete, men aftonen gick ut stenhårt direkt och bitchslappa mej ordentligt vaken. Min blixt totalt ballade ur. Inte skoj. Givetvis fick jag ordning på det till slut, men det var ändå fullt tillräckligt för att kraftiga svettningar skulle hinna bryta ut från alla kroppsveck och befläcka min stass. Till råga på allt hade blixten i sin snetändning gått in i nåt jävla rådyngpowerläge som käkade monstruösa batterikrafter. Vilket resulterade att jag snällt fick be krogägaren om två par nya. Mkt genant och oproffsigt. Något sånt har aldrig hänt förr och kommer aldrig hända igen. Tror att det kanske är dax för en kameraservice snart dock..

Till nattens shoot då. Som jag egentligen skulle bearbeta lite snabbt nu bara.

Det har kommit till min kännedom efter ett otal fotograferingar nu att det finns en del människor där ute i Halmstad som känner igen mej. Som känner igen mej från just denna sidan. Min blogg. Känns alltid lika otippat varje gång nån härleder sin recognition av mej till den. En del av dessa människor är trevliga och glada och säger saker som:
-AAH! Men det är ju du som bloggar eller hur!?!
Sånt är ju trevligt. Det finns även dom som också är trevliga och glada och yttrar saker som:
-Ahaa! Fotar du för sidan?? Lägger du ut alla bilderna på din blogg sen!?! Så vi kan se dom!? …Imorron! Din blogg! Eller facebook?
Då börjar man ju undra liksom. Det finns alltså en del av er därute som tror att jag är ute och fotar för min blogg. Alltså i privat syfte.. Eller?

Så därför vill jag härmed en gång för alla klargöra att om ni träffar på mej ute nån kväll/natt och jag vill ha med er på bild, då är det INTE för att jag vill ha med er här. Även om det givetvis hade varit väldigt trevligt, men ni är helt enkelt för många så det går inte.
Fallet är så att jag jobbar som fotograf för två tidningar här i staden Halmstad. En del av er har hört talas om dom, andra inte.
Det är Image Magazine, en snygg blank tidning, numera även i ett snyggt format, i vilken man kan läsa smakfulla skildringar av bland annat utelivet här i stan och Frotté Halmstad, också en snygg, dock inte blank, tidning i vilken man också kan läsa en hela del om livet i staden med omnejd. Bläddrar man igenom dessa två hyfsat regelbundet har man inget som helst behov av att egentligen lämna sitt hem, man är precis så uppdaterad och fylld med kuriosa man bör vara för att kunna föra vettiga och tillfredsställande samtal. Och jag tar alltså mingelbilder från random händelser till dessa två. Invigningar, modevisningar, fester, event, VIPkvällar och dylikt. Bilderna jag tar är alltså inte för min egen lilla samling. Don’t flatter yourself. Nu har vi klargjort detta.

stulen bild

också stulen bild

Och för er som vidare undrar och frågar: Ja, det är ett jobb. Ja, jag får lön, jag gör det inte på min fritid som en hobby. Jag har ingen fritid.
Sen kan jag dra en grej till när jag ändå håller på. Många av er som blir fotograferade ute i massorna vill gärna se hur bilden blev i displayen på min kamera. Detta är helt okej, såvida jag inte har rövbråttom. Och om ni tycker att ni blir fula så är det helt okej att tala om det! Jag blir inte lessen, jag lovar. Vi kan ta om bilden flera gånger och jag blir ändå inte sur. Dock kanske jag kan känna att jag får ha nånslags gräns.. Fler än 20 bilder i olika poser är ju gränsfall asså.. Men vad jag menar är: Jag snear inte om ni vill ta nån bild till. Tvärtom.

Och angående själva bloggen då. Den finns att läsa här och med precis samma innehåll på en trevlig portal till stadens liv som kallar sej OmHalmstad. Det jag skriver om är mitt eget, som jag gärna delar med mej av till ovannämnda portal och inte ”beställda reportage” som någon uttryckte det. Vi går från klarhet till klarhet.

hst

Skönt att ha detta utrett, i framtiden när folk frågar kan jag ju bara hänvisa till detta inlägget. Som en liten lathund liksom. Nu ska jag sova.

2 kommentarer

 1. Josef skriver:

  Tjena!
  Josef heter jag och jag lirade bas i bandet på releasen av nya image magazine i torsdags. Du skriver att du plåtade under festen, så jag tänkte bara kolla om du har nån bild på just bandet till övers?

  Mvh Josef

  ps. Välformulerad blogg, trevligt! ds.

 2. emma skriver:

  hallådu josef!
  väl spelat får jag inleda med då! ni passade in bra på festen!
  fotade inte er så väldans mycke, men jag ska se vad jag kan gräva fram ur gömmorna! =)

  ps. tackartackar! ds.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress