Ska vi hångla?

Internet är fanimej underbart! Min allmänbildning kan öka lavinartat vissa dagar.

Jag överträffar ganska ofta mig själv så jag nästan blir chockad OCH imponerad! Som nu.

Jag väntar på att det ska bli lagom tid att åka till mamma och pappa, meanwhile så fröjdar jag loss ordentligt med att bli beläst inom ett helt fantastiskt ämne! Fiskparasiter. Och då menar jag inte denna djungel av fiskparasiter generellt. Nejnej, det är ju alldeles för brett för att hinnas med nu. Jag håller mej till nåt så äckligt och fascinerande som Tungätaren. Cymothoa exigua. Och den är precis vad det låter som.

Ett litet vidigt djur som kryper in i fiskens mun och skapar sig själv ett trevligt hem därinne. Den hookar fast sig på firrens tunga med 7 par läskiga krokben, sen sitter den där. För alltid! Den lever först och främst på blodet i fiskens tunga för att tillslut ha mumsat i sig hela alltet. Synd om den stackars fisken kan man ju då tänka! Den borde ju inte kunna äta när ett djur sitter i dens mun. Den borde dö av svält. Men fear not! När parasiten har kalasat upp hela värddjurets tunga så ersätter den helt enkelt delen genom att klamra sig fast på muskulaturen som tidigare var roten till fiskens tunga! Så fisken kan alltså använda parasiten precis som sin gamla tunga och glatt fortsätta med sitt liv. Frid och fröjd! Bortsett från att den givetvis måste dela all sin mat med larven då.. Ett inre husdjur.. typ.

Tydligen är detta näst intill det enda parasitfallet man känner till där inkräktaren helt och hållet ersätter ett organ hos värddjuret. Fantastiskt..

Jag bifogar bilder om ni mot förmodan inte klarar av att visualisera själva. Seriöst, har ni sett nåt så motbjudande?? Tänk att ha ett sånt där freak i munnen alltid.. fastklamrat med en massa ben.

Man kan klicka på bilderna, då blir dom bigga.

17 kommentarer

 1. eva skriver:

  Tack! Jag tappade aptiten för gröten jag just lagat. Najs tajming!

 2. LackeW skriver:

  jag har sett fram emot mina återstående 5 mandelkubbar hela jävla dagjäveln! å sen ser jag det här?! fyfan! jag vill aldrig öppna munnen igen! nånsin!

 3. annie skriver:

  SÅ JEVLA EKLIIIIIII jag dör

 4. emma skriver:

  eve: ..förlåt.. ^^

  larsile: naaaaaaw ^^ mandlisar som e så goa!

  annie: aningens. sjukt vidrigt.

 5. Paulina skriver:

  Du lyckades förstöra för endel med det dära ^^ Nu kanske du får mandlisarna istället (personen i frågan tappade ju aptiten för dem) Smart drag ;)

 6. eva skriver:

  du kan få min gröt också!

 7. Nip skriver:

  vafan vi är ju inga fiskar precis..så varför är det så jävla EKLITT? då tycker jag det är värre med hon som hade en 9 cm lång mask bakom ögat. kan du inte lägga upp den istället? den var EKLII!

 8. emelie skriver:

  Fiffan! Blä! Kommer aldrig mer läsa din blogg i samband med dinering.

 9. emma skriver:

  torsten: a SÅNT är nasty! ..jag vill nog inte ha med det. jag håller mej till djurparasiter.. =) änsålänge.

 10. emelie skriver:

  Asså den var ju inte liten heller…

 11. emma skriver:

  nej jag veet! svinäcklig!

 12. Linda L skriver:

  ÅÅ FYFAN! Gross!

 13. ann skriver:

  alltså,ärligt… det måste finnas trevliga, söta saker att finslipa sin allmänbildning med! stackars fisk!…

 14. Sam skriver:

  Nu tycker jag ni är lite hårda mot parasiten som antagligen är en ganska hyvens men missförstådd liten kille

 15. emma skriver:

  det är fint att du är så öppensinnad och accepterande samuel, men nånstans kanske även du måste börja sätta gränser.. eller?

 16. Sam skriver:

  Tycker det är så jävla 98-99 att sätta gränser

 17. emma skriver:

  jo, jag vet, men alla är inte riktigt lika öppensinnade som du.. inte än ^^

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress