Maxi

Ytterst intressant händelse. Kanske den mest laddade hittills. Inne på Maxi. Där händer sannerligen en hel del. Många av mina bästa upptagningar kommer från Maxi.

Scenario.
Det är mycke folk. Det är det vissa dagar. Jag har precis lastat i 6 paket grädde i min vagn. Det är vagnar överallt och människor kryssar sej fram, men samtidigt är det ganska lugnt. Sånär som på en unge i en vagn ungefär 3 meter bort som tjatgnäller hela tiden. Det är inget vrålade, bara såntdär ihållande, utdraget, påfrestande gnällande. Mamman är uppenbart besvärad.

Gnälltjajtet fortsätter. Helt plötsligt snappar det för mamman och hon halvskriker:
–NU ÄR DU TYST! Och så smäller hon till ungen. Jajjemen. En klockren, duktigt hård, fet örfil. *SMACK!* Rätt över halva nyllet på barnet som tystnar tvärt.

Och då händer det. Världen liksom stannar. Det var ett såntdär filmögonblick. ALLA, inklusive jag själv, runtomkring stannade upp. Släppte allt dom höll på med. Dödstystnad i vad som förmodligen bara var en halv sekund, men som kändes som minst tio. Hade det varit i en film hade man hört brummandet i ventilationstrummorna, en fluga över tomaterna hade fokats och ett klocktickande hade lagts på som bakgrundsljud.

Och lika plötsligt var det över. Tystnaden bröts av att typ ALLA, återigen inklusive jag själv, angrep mamman. Alla på samma gång.

-VAD HÅLLER DU PÅ MED?!!
-..Du MÅSTE skämta?? Spöa på ditt eget barn?? HÄR? Mitt bland allt folk??
[detdär var jag]
-DU SKA GE FAN I ATT SLÅ DIN UNGE!!
-Sånna som du ska inte ha barn!
-JAG SKITER FULLSTÄNDIGT I VAD DU GÖR HEMMA MEN BLAND FOLK SKA DU JÄVLARIMEJ GE FAN I ATT SPÖA BARN!!
-…SLÅR du dina barn?!??
-Är du en IDIOT?! ..VET inte du att det där du just gjorde kan få dej polisanmäld?! Du ska vara JÄÄVLIGT glad att jag inte är på det humöret idag!

Det fullkomligt haglade över kvinnan, som jag faktiskt tyckte lite synd om samtidigt. Hon måste ha ångrat sej nåt fruktansvärt. En mikrosekund för sent insett att hon hade tabbat sej. Verbalt lynchad och maximalt nertryckt, mitt inne på Maxi. Hon lyfte ur sitt barn ur vagnen som hon lämnade full av varor vid mjölken. Sen halvsprang hon därifrån. Folk stod stilla ett litet tag och stirrade och gapade. Sen flöt det på igen som vanligt och jag gick vidare till grönsaksavdelningen för att hämta två gurkor.

11 kommentarer

 1. Paulina skriver:

  Shit! Vanligtvis brukar inte folk uttala sig? Utan bara lådsas som om de inte har sett något?

 2. emma skriver:

  nej, ganska fascinerande. alla sneade.

  men det var synd om henne. det var uppenbart att hon inte menade att klippa till ungen. hon var nog desperat och det var varmt och klvavt och jävligt.. mycke folk, långa köer.. allt möjligt. många faktorer. hon lär ju haft SJUK ångest. gick garanterat ut i bilen och grät. det var nog inte långt ifrån redan inne i butiken heller för den delen.

 3. Cia skriver:

  Åh ja jag kan garantera att hon hade djup ångest och kramade om sitt barn och bad om förlåtelse att hon aldrig mer ska slå det! osv!
  samtidigt som hennes tårar föll nerför hennes kinder! Har varit med om liknade situation för 18 år sedan. Och det svider jävligt!

 4. tellhed skriver:

  jag få en ångestklump i magen när jag läser detta. man SKA inte slå sina barn, men tänk om hon aldrig har gjort det innan och så bara råkade hon lacka, en enda gång. och då får hon så mycket skit av folk att hon inte kan stanna kvar i butiken. men ändå är det coolt att folk säger till. man SKA säga till. hmmm jobbigt.

 5. emma skriver:

  cia: det var garanterat absolut inte meningen att slå barnet. det syntes väldigt tydligt att hon inte menade det.

  emma: ja det var förvånande att så många sneade direkt! men det var nåt som klickade i skallen på en! jag gjorde ju precis som dom andra. snetände omedelbart.

 6. hilda dumbhead skriver:

  åh, fy fan vad hemskt! stor ångest. huva!

 7. emma skriver:

  ja verkligen!

 8. yrplus skriver:

  Ny dokusåpa idé kanske? ”Fredagskvällar på Maxi” dom har ju redan kamerorna =)

 9. emma skriver:

  hade vatt skitbra. meeeen det kanske eventuellt hade blivit för lite kvalitetshändelser i storlek till dötid..

 10. LackeW skriver:

  fyfan vad är ni för blödiga satar! ungen förtjänade ju lite stryk! tror det enda morsan hade ångest över var att hon inte tog med sig hagelbössan, så det blev lite pli på ungen!

 11. Tim skriver:

  Javafan, om ungar inte förstår när man skäller på dem så är det väl klart som fan de ska ha en skallsmäll, förfaaan….

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress