I dimman

Jag körde på en gräsand..

Det är jättetjock dimman ute, man ser ungefär 10 meter framför bilen. Helt plötsligt stod den där mitt i vägen.

Den dog inte. Jag körde tillbaka och letade, men den var borta. Så jag körde tillbaka igen. Den låg och gömde sej i gräset i diket.. Jag gick ut för att kolla hur den mådde. Den kvackade och jag tänkte att den säkert var väldigt skadad ..Och att jag skulle bli tvungen att slå ihjäl den med stenen som låg jämte.. Jag la handen på dens rygg, men då gick den iväg. Haltade. Fast inte jättemycke. Men det kan ju ha varit för att den blev rädd när jag kom? Den haltade kanske mer egentligen..? Ena vingen hängde lite också.

Den sprang iväg lite längre. Över vägen och ner på andra sidan istället. Jag klarade inte av att döda den. Tyckte nog lite att det kanske ändå fanns hopp för den. Den kanske bara vara skrämselskadad liksom..? Att den bara hade ..vrickat sej lite? Att det gick över om den vilade..? Jag ringde till mamma. Hon skrattade åt att jag hade kört på en and. Det var ju inte alls kul. Det var ju jättesorgligt.

Jag åkte hem. Det var kanske dumt? Jag kanske skulle ha dödat den? Jag ska åka tillbaka och leta efter den imorron.. Den kanske mår bättre imorron.

15 kommentarer

 1. Peter Pan skriver:

  Naaaww! Stackare där… *uppriktigt*

  Som sympatiåtgärd skall jag också stanna till idag på lunchpromenaden och försöka klappa nån av gräsänderna i vår park. Dom är ju så rackarns många där så jag tror ju det borde funka. Och ser jag nån med stukad fot så hälsar jag från dig. :-)

 2. Lina skriver:

  Jag vet! Åk tillbaka till samma ställe och stena alla gräsänder där.

 3. Lina skriver:

  Emma. Peter Pan sa ”rackarns”. Får man det i din blogg?

 4. Emelie skriver:

  Haha! Jag vet vi kan säga till alla vi känner att gå ut och klappa änder, då får den du körde på säkert tillbaka flygförmågan. Rackarns bra ide

 5. Emelie skriver:

  Förresten ser jag att din blogg fortfarande är på vintertid

 6. eva skriver:

  min farbror körde på en hund i påskas. Då gick ägaren in och hämtade en gammal jävla pistol som klickade en massa ggr innan han tillslut sköt hunden.
  Framför ögonen på döttrarna som stortjöt.
  De var dessutom lite otursdrabbade, de hade haft en vorster (eh, så stavas det ju inte…) tidigare som hade käkat upp deras katt och tre kaniner.
  Raul, farbrorn, fick sin bil helförstörd.

 7. emma skriver:

  peter: tycker du ska mata dom istället för att klappa. faktiskt.. =)

  lina: jag åkte tillbaka. den låg en bit ut på åkern och va död =´( ..jättesorgligt.
  och rackarns får man bara säga om man är över 40, så peter pan klarar sej nog ^^

  emelie: men den doooooog. den låg där ihopkurad och va död idag. synd om..
  och jag ska försöka fixa klockan, men det kan bli svårt nu när min programmerare är i sälen och åker snowboard..

  eva: fan va hemskt. men han kan ju knappast ha tyckt att det var kul liksom. han var kanske lite chockavtrubbad.. då kan man göra sånna saker. han blev säkert lessen sen..

 8. Torsten skriver:

  järnpiller!

 9. emma skriver:

  ja, synd om..

 10. eva skriver:

  Jo Raul tyckte att det var skithemskt. Speciellt som småtjejerna tjöt. Men den där snubben som ägde hunden var ju lite konstig.

 11. emma skriver:

  hmm.. låter ju onekligen en aning skumt ja.

 12. Lina skriver:

  ÅÅÅÅÅ! Staakaaaan!

 13. emma skriver:

  käft. inte hon.

  min parfym va TOM!

 14. Emelie skriver:

  STAAAAAKAAAAAAR:)

 15. emma skriver:

  ja!! faktiskt

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress